Monday, May 21, 2007

Cum sa faci 100 de parai

Cel mai usor mod de a face 100 de parai este sa ceri: " Mami/Tati n-ai sa-mi dai si mie 100 de parai". O alta metoda ar fi sa cersesti, oricum aproape toata lumea ne considera niste cersetori, asta din cauza tiganilor care au plecat in strainatate la cersit, ei fac de rusine poporul roman. Chiar daca nu apreciez acesti oameni si de fiecare data cand vad un cersetor, care mi se adreseaza cu o replica scarboasa: "Da-mi si mie", ii spun cu intelepciune: "DUTE LUCRA", dar si acesta este un mod de a face bani.
O metoda mai dificila decat cersitul ar fi furtul (chiorditul, shmenatul etc). Acesta este cred ca al doilea sport practicat de catre romani, bineinteles primul fiind fotbalul ( doar toti vor sa fie ca Hagi). Parearea mea este ca romanul fura chiar daca o face legal sau mai putin legal, dar tot in interesul lui sa iasa, iar daca nu iese combinatia atunci " mai bine sa moara capra vecinuli" . Dar romanul fiind el inventiv si creativ sa fotarat sa nu mai fure din propria tara ( ca oricum nu prea aveau ce) si asa slobod la gura a reusit sa cucereasca europa de est si centrala. Nu numai ca suntem considerati cersetori si tigani, acum suntem si hoti. Frumoasa tara intradevar daca esti roman si nu de alta natie care chiar daca nu stie nimic despre romani, ii dispretuieste. Si totusi sunt mandru ca sunt roman.
Cea mai dificila metoda de a face bani in Romania este sa lucrezi, pentru ca chiar daca sa zicem ca ai munci cand defapt tragi chiulu, nu-ti convine salariul pe care il primesti, si o alta problema ar fi conditiile de munca de care sunt toti scarbiti. Dar cu toate astea uni tin la mandria lor si nu cersesc si li frica sa fure, pe acesti oameni ii apreciez. Mai sunt si cazuri in care te saturi sa lucrezi pentru un salar atat de prost platit si te decizi sa pleci "la cules de capsuni", oare unde? pai si normal in Spania, Italia, Canada, pentru ca acolo se plateste mai bine.

No comments: