Monday, November 19, 2007

Productia gumei de mestecat

Productia gumei de mestecat nu este una diferita fata de alte produse. In general produsctia acesteia se face in masa, productia care nu este benefica este cea de unicat.
  • Se amesteca ingredientele de baza ale gumei, se topesc si apoi se filtreaza si se adauga treptat zahar pudra, glucoza lichida si diferite arome.
  • Masini speciale, sunt utilizate pentru a mesteca si inmuia guma. Dupa aceea, aceasta este presata, taiata fasii si apoi introdusa intr-un tub, iar in final taiata si modelata in doferite modele.
  • Dupa ce guma a capatat forma, ea este acoperita cu un praf special, dulce, pentru a nu se lipi de aparatura de impachetat.
  • Guma este lasata la racit 48 de ore, intr-o incapere unde temperatura este controlata in permanenta. Apoi, cu un spray special, se aplica un indulcitor lichid. Guma se lasa la racit din nou si apoi incepe procesul de ambalare.
Dupa ce guma a captat forma, este acoperita cu un praf dulce pentru a nu se lipi de aparatura de impachetat. Guma este lasata la racit 48 de ore, intr-o incapere unde temperatura este controlata in permanenta. Apoi se face din nou cu un lichid indulcitor si se lasa la racit, si ca un urmarmator pas in procesul de productie, se transporta prin anumite mijloace de transport la locul unde incepe procesul de ambalare.
Ultimi pasi in procesul de productie sunt ambalarea si distribuirea gumei de mestecat, in functie de mijloacele de transport de care dispune firma producatoare sau cea care este angajata pentru distribuirea produsului.

No comments: