Tuesday, January 23, 2007

Kitsch-ul

La început, n-a fost chiar internaţională. Kitsch e un cuvînt german, el vine din verbul kitschen, foarte obişnuit în sudul Germaniei, în Bavaria, unde aparţinea limbajului familiar şi avea sensul de "a face ceva de mîntuială". Pe aproape se află şi verbul verkitschen, cu înţelesul de "a substitui, a măslui", adică a da cuiva altceva decît crede el că primeşte, a-l trage-n piept, cum glăsuieşte argoul.Un lucru ieftin din toate punctele de vedere, făcut să înlocuiască adevărata artă şi să satisfacă nevoia vulgară de frumos-derizoriu, adică de drăgălaş.
Kitschurile sunt copii ale originalului dar sunt de o calitate mult mai proatsa si de acea sunt decorate cu diferite chesti ca sa para mai dragalase, dar acestea sunt defapt niste facaturi. Kitschurile au ajuns peste tot in lume si prostind o lume intreaga ca este o varianta asemanatoare cu cea a originalului dar este mult mai ieftina.
Kitschurile poate fi si altceva decat obiecte ca si un comportament kitsch acesta este de obicei intalnit la vedetele in devenire cum ar fi mofturile lor si un exemplu bun poate fi doar din saluturile lor.

No comments: